from 560 лв.
Резервирайте сега

България древна и загадъчна

Not Rated

Продължителност

8 дни/ 7 нощувки

Тип тур

Отделен тур

Големина на групата

20 хора

Езици

___

Преглед

Туроператор „ЕМАУС” Ви предлага да се потопите в атмосферата на античността. Ще имате възможност да се разходите из пещери, които в древността са служили за подслон на първобитните хора.
Ще посетите български свети обители, съхранили се от древността и до днес, както и регионалните исторически музеи в Стара Загора и Кърджали, които пазят културно-историческото ни наследство.

Маршрут

1 ден: Бургас - Стара Загора - Мъглиж

Отпътуване за Бургас от Стара Загора. Посещение на Музей „Неолитни жилища” и Античен форум "Августа Траяна" в Стара Загора. В Музея ще намерите най-запазената къща в Европа, датираща от шест хиляди години преди новата ера. Античният форум разказва за славните римски времена и величието на цяла една епоха. Построен е не по-късно от III век. Обяд. Посещение на Историческия музей - Стара Загора. Сградата на музея е на няколко нива. Всяко от тях разказва за различна епоха от историята на града и региона и представя изумителните археологически разкрития. Отпътуване за Мъглижки манастир „Свети Николай”. Преданието свързва възникването му с българския цар Калоян (1197-1207 г.), който с помощта на местното население разбива латинците в околността на Мъглиж и дава средства за изграждането на светата обител. С идването на османците няколко пъти е бил ограбван, опожаряван и пак възстановяван. Потегляне за Старозагорски минерални бани. Настаняване в хотел. Вечеря.Нощувка.

2 ден: Стара Загора - Пловдив - Бачково

Закуска. Отпътуване за Пловдив в 09:00 ч.. Посещение на Митрополитския храм "Света Марина". Храмът съхранява частица от десницата на света великомъченица Марина и частица от мощите на св. Лука Войно-Ясенецки. Посещение на Древноримския античен театър. Обяд. Посещение на Паметника на Съветската армия (Альоша). Отпътуване за Асеновград. Посещение на храм "Света Богородица Благовещение". Нарича се още рибната църква или балъклийка, заради рибите в аязмото. Храмът пази чудотворна икона на Св. Богородица. Отпътуване за Бачковски манастир „Успение Богородично”. Участие във вечерното богослужение. Манастирът съхранява чудотворна икона на Пресвета Богородица от 1311 г. Настаняване в манастира. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Бачково - Триград /Смолян/ - с. Ягодина - Момчиловци

Закуска. Отпътуване за пещера "Дяволското гърло" в 08:30 ч.. Разглеждане на пещерата. Обяд в Триград. Отпътуване за с. Ягодина. Разглеждане на Ягодинската пещера. Потегляне за Момчиловци. Настаняване в хотел. Посещение на Музея на киселото мляко и свободно време. Вечеря.Нощувка.

4 ден: Момчиловци - Кърджали

Закуска. Потегляне на Кърджали в 08:00 ч.. Разглеждане на Регионалния исторически музей. Сградата му е на 3 етажа, в които се поместват експозициите на отделите „Археология”, „Етнография” и „Природа”. Отпътуване за хижа „Боровица”. Настаняване в хижата. Обяд. Воден спорт / Пещерата „Утробата”. Свободно време. Вечеря.Нощувка.

5 ден: Кърджали

Закуска. Отпътуване за Археологическия античен средновековен комплекс „Перперикон” в 08:30 ч.. Разглеждане на комплекса. Отпътуване за „Каменни гъби”. Това са скални образования, които в продължение на милиони години са били моделирани от вода, слънце и вятър, за да добият сегашната си формата на огромни гъби. "Гъбите" са високи около 2.5 метра и имат розови пънчета и зеленикави гугли. Разглеждане на природния феномен. Потегляне за Кърджали. Обяд. Отпътуване за Татул – светилището на Орфей. Разглеждане на светилището. Потегляне за Кърджали. Посещение на Храм "Свето Успение Богородично", където се съхранява частица от кръста Господен. Посещение на храм "Свети Йоан Предтеча" - Кърджали. Храмът е един от най-древните в България, просъществувал от 9-ти до 14-ти век. Потегляне за хижа „Боровица”. Вечеря.Нощувка.

6 ден: Кърджали - Маджарово - Хасково

Закуска. Потегляне за Маджарово в 07:30 ч. Маджарово е град разположен в кратера на вулкан – от 1997 г. и е орнитоложки район. Посещение на Природно защитен център „Източни Родопи” и Тракийски мемориален комплекс „Глухите камъни”. Пикник на брега на река Арда. Отпътуване за Хасково. Пешеходна разходка из града – посещение на Монумент „Света Богородица”. В град Хасково се намира най-високата статуя на Дева Мария с Младенеца в света, която е вписана в книгата „Световните рекорди на Гинес”. Настаняване в хотел. Свободно време и нощувка. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Хасково - Минерални бани

Закуска. Участие в празничното богослужение в храм „Свети Архангели Михаил и Гавраил” в 08:30 ч.. Отпътуване за Минерални бани. Настаняване в хотел. Обяд. Екскурзия из селото: крепост „Свети дух”, забележителности, спа-център. Отдих. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Мин. бани - с. Златна ливада - Ямбол - Бургас

Закуска. Отпътуване за манастир „Свети Атанасий” в 08:30 ч., най-старият, действащ манастир в Европа, основан от свети Атанасий Велики. Съхранява копие от Рейнското евангелие. Разглеждане на манастира. Отпътуване за Ямбол. Обяд. Посещение на манастир „Рождество Богородично”. Манастирът е женски, действащ, има аязмо с лековита вода. Потегляне за манастир „Свети Спас”. Манастирът е изграден след Руско-турската освободителна война на мястото на разрушен по време на Априлското въстание манастир. Посещение на манастира. Отпътуване за Бургас. Вечерта пристигане в града.

Included/Excluded

 • придружител от туроператора
 • транспорт с комфортен автобус
 • 2 нощувки в хижа „Боровица”
 • 1 нощувка в хотел в Старозагорски минерални бани – 2** или 3***
 • 1 нощувка в Бачковски манастир „Успение Богородично”
 • 1 нощувка в хотел в Момчиловци - 2** или 3***
 • 1 нощувка в хотел в Хасково – 2** или 3 ***
 • 1 нощувка в хотел в Минерални бани - 2** или 3***
 • туристическа застраховка
 • изхранване – FB
 • разходи от личен характер
 • входни такси за посещаваните обекти:
 • - Музей „Неолитни жилища” и Античен форум „Августа Траяна” - 4 лв. за група над 10 човека; 5 лв. за възрастни; пенсионери – 2 лв.
 • - Регионален исторически музей – Ст. Загора – 4 лв. за група над 10 човека; 5 лв. - за възрастни; за пенсионери – 2 лв.
 • - Архитектурен комплекс „Перперикон” – възрастни – 6 лв.; ученици, студенти, пенсионери – 2 лв.
 • - Регионален исторически музей – Кърджали – ученици, студенти и пенсионери – 2 лв., възрастни – 5 лв.

Durations

Няколко дни

Местоположение на тура

ЧЗВ

Начин на плащане:
- В брой
- По банков път:
IBAN: BG87 IABG 7097 1000 1417 01
BIC: IABGSF
International Asset Bank AD Haskovo

Отзиви

0/5
Not Rated
Базиран на 0 review
Отлично
0
Много добре
0
Средно
0
Лошо
0
Ужасно
0
Показване на 1 -0 от 0 общо

Напишете рецензия

от 560 лв.

Също може да ви хареса