from 111 лв.
Резервирайте сега

„Свети Димитър Басарбовски“

Not Rated

Продължителност

2 дни/1нощувка

Тип тур

Отделен тур

Големина на групата

30 хора

Езици

___

Преглед

Туроператор „ЕМАУС” ви предлага да се поклоним пред мощите на Свети Димитър Басарбовски в Букурещ.  Междувременно ще посетим и Скалния манастир „Свети Димитър Басарбовски“и Ивановския скален манастир „Свети Архангел Михаил“.

Маршрут

1 ден Бургас - Русе

В 07:00 часа отпътуване за Скален манастир „Св. Димитър Басарбовски“ от спирката пред „Младежкия център” – Хасково. Това е единственият действащ скален манастир в страната. Най-известният обитател на манастира е св. Димитър Басарбовски, който прекарал целия си живот в светата обител. Посещение на манастира. Свободно време за обяд.
Отпътуване за Ивановски скални манастири „Свети Архангел Михаил“. Ивановският скален манастир „Свети Архангел Михаил“ е основан през 20-те години на ХIII век. Стенописите в църквата „Св. Богородица” са световноизвестни. Изключителните им художествени качества са причината за включването им от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство. Разглеждане на манастира. Отпътуване за Русе. Настанавяне в хотела.

Русе- Букурещ - Бургас

В 06:30 отпътуване от хотела за катедрален храм „Св. св. Константин и Елена“ - Букурещ. Катедралният храм “Свети Константин и Елена“ – Букурещ, съхранява мощите на свети Димитър Бесарбовски, които са пренесeни от Бесарбово в Букурещ след Руско-турската освободителна война. Храмът е построен в периода 1654-1658 г. по поръка на влашкия воевода Константин І Бесараб и съпругата му Белаша.
Участие в празничното богослужение и поклонение пред мощите на свети Димитър Басарбовски. Отпътуване за България. Свободно време за обяд в Русе. Вечерта пристигане в Хасково.


Included/Excluded

  •  транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус;
  •  една нощувка в хотел 2* или 3* с включена закуска
  •  придружител от туроператора;
  •  туристическа застраховка.
  •  разходи от личен характер
  •  входни такси за посещаваните обекти:
  • - Ивановски скални манастири „Свети Архангел Михаил“ – 3 лева на човек

Местоположение на тура

Отзиви

0/5
Not Rated
Базиран на 0 review
Отлично
0
Много добре
0
Средно
0
Лошо
0
Ужасно
0
Показване на 1 -0 от 0 общо

Напишете рецензия

Created with Sketch.
от 111 лв.