SamovodskaCh

ЗА НАС от нас

СПК „Емаус“ е създадена през 2016г. на основата на семейни ценности. Ние сме фирма с кауза-да възвърнем отношението нa хората към позабравените простички неща катo: разходките на открито, красотата на природата, важността на семейството и общуването без технологии. Ние създаваме възможности за пътувания в семейна среда, като по този начин се стремим да откъснем децата от социалните мрежи. Нашите екскурзии са с различна насоченост и богат избор от дестинации:
• Лечебен туризъм в нашите най-добри балнеокурорти, който предлагат множество от процедури и лечение на редица заболявания;
• Поклоннически туризъм за вярващи и интересуващи се от история на религиите, теология и културна история; Специални промоционални пакети за поклонници, които имат желание да посетят православни християнски светини у нас и по света – Русия, Грузия, Гърция, Сърбия, Кипър;
• Индивидуални и организирани екскурзии;
• Младежки гребни походи с участие на младежи от чужди страни;
• Туризъм за цялото семейство – семейни занимания и възпитание в семейни ценности чрез ролеви игри, с цел откъсване на децата от електронните играчки;
• Еднодневни екскурзии в страната и чужбина;
• Индивидуални пакети по желание на клиента;
Ние в „Емаус“ вярваме, че точно пътят до целта ни изгражда и ни дава усещането за съществуване, защото местата, които посещаваме по Пътя, хората, с които се срещаме, спомените, които създаваме, са онези емоции, които са важни и остават за дълго време в съзнанието ни. Ние от „Емаус“ искаме да създаваме за Вас продукти, които ще Ви накарат да се чувствате добре. Оставете всичко на нас! Ние организираме пътуването от началото до края, защото знаем колко е ценно Вашето време. Транспорта от и до крайната дестинация, настанявнето, предвидените атракции по време на пътуването, съпътстващите беседи и изхранването по време на екскурзията. Нашата мисия е да направим пътуването Ви с нас приятно и незабравимо преживяване. Ние сме отговорни, амбициозни и мотивирани! Ние сме „Емаус“.

krasotaa

Повече за фирмата

„СПК ЕМАУС“ е създадена през 2016 г. на основата на Християнски ценности, за предлагане на туристически услуги, в т. ч. и организирани туристически пътувания. Специализира се в поклонническия туризъм, поради откритие на липси в поклонническите услуги сред православните и заради нуждата от иновативна социална дейност спрямо лица от целевите групи и социалното им включване.
За целта:
1. Туристическите продукти ще бъдат на достъпни, социално приемливи цени, но с висока морална добавена стойност.
2. Ще се предоставят услуги с отстъпка и ще се ползва печалбата за социална дейност.
3. Ще се назначават с предимство служители от целевите групи, в неравностойно положение и социално изключени лица.
4. Ще се събират в екипа поклонници на вярата и морала. Разработените туристически продукти ще са предназначени за вярващи и интересуващи се от история на религиите, теология и културна история.
5.Специални промоционални пакети ще има за материално затруднени поклонници, които имат желание да посетят православни християнски светини у нас и по света – Русия, Грузия, Гърция, Сърбия, Кипър.
Освен поклоннически туризъм ще се предлагат различни форми на алтернативен туризъм с акцент върху семейни занимания и възпитание в християнско семейни ценности чрез ролеви семейни игри, с цел откъсване на децата от електронните играчки – така ще предложим на пазара нещо по-различно, а именно туризъм за цялото семейство.
През месец май 2016 г. бе тестван, със смесена младежка православна група от България и Русия, пилотен младежки поклоннически маршрут съчетан с регата с каяци по река Арда.
През месец август 2017 г. около 50 участници, от които 35 руски поклонници, за 20 дни преминаха по тествания, предната година, младежки поклоннически маршрут, в който този път бе включено гребане с каяци по язовирите Искър и Въча, реките Струма и Арда, както и участие в тържествата на Шипка. Участниците получиха благословията на Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий. Президентът на България Румен Радев подкрепи инициативата, като се включи в пешеходният участък на маршрута от Соколския манастир до връх „Шипка“ и продължително общува с младите поклонници. Ръководител на похода бе номинираният за Ръководител на този проект Иван Тошев, председател на СПК „ЕМАУС“.
На 30 ноември 2016 г., пред IV Meждународен конгрес „Санкт ­Петербург и славянският свят“, номинираният за Ръководител на този проект Иван Тошев, председател на СПК „ЕМАУС“, представи резултатите от пилотния поклоннически поход от май 2016, както и някои идеи за младежки поклоннически туризъм. Това, заедно с мащабния поход от август 2017 г., предизвика широк интерес за взаимодействие с институции и организации от представените на конгреса славянски държави, в резултат на което председателят на СПК „ЕМАУС“, като организатор на гребните поклоннически походи, бе поканен от Губернатора на Санкт Петербург, на следващия, V Meждународен конгрес „Санкт­Петербург и славянският свят“ през декември 2017 г., да изнесе доклад на тема „Православните гребни походи, като добра практика за прилагане на „зелени“ социални иновации“. Дейност Емаус предлага 2 вида поклоннически продукти, основно за православната християнска общност, свързани с посещение на християнските светини съответно в България и по света (в Русия, Грузия, Гърция, Сърбия, Кипър, Израел)
Измеримото положително социално въздействие, даването на общ отговор, на обща необходимост са причина за търговската дейност. Подходящи условия за социална и професионална интеграция и улесняване на достъпа до заетост чрез създаване на дейностите. Мотивирането и професионалната квалификация са ключови компоненти. Точният маркетинг ще позволи пазарната реализация на предлаганите поклоннически пътувания. Целта е да се приложи модел за социално предприятие, предоставящо подкрепа на целевите групи, с цел улесняване достъпа до заетост. Това се постига със самото функциониране на „Емаус“, а заетостта в Емаус допринася за критерия: „Увеличване броя на заетите“.

Ръководители

Христо Русев

Мениджър

Иван Тошев

Мениджър

Нена Минев

Мениджър Сърбия