from 61 лв.
Резервирайте сега

„Свети обители в централна България – извор на мъдрост, духовност и родолюбие”

Not Rated

Продължителност

2 дни/1 нощувка

Тип тур

Отделен тур

Големина на групата

35 хора

Езици

___

Преглед

Туроператор „ЕМАУ” Ви предлага да посетим свети обители в централна България .  Ще се потопим и в атмосферата на АЕК „Етъра” и Архитектурно-музейния резерват „Царевец”.

HIGHLIGHTS

 • Пътуването ще се проведе при спазване на всички противоепидемиологични мерки.

Маршрут

1 ден

Отпътуване за Габрово от Младежки център - гр.Хасково.Посещение на АМР "Етъра". Музеят разполага с богата колекция от предмети, снимки и документи, които разкриват историята на българското производство на маслодайни рози. Посещение на музея. Отпътуване за Соколски манастир „Успение Богородично”. Манастирът, основан от архимандрит Йосиф, е потънал в цветя и зеленина, а в средата на двора му ден и нощ ромоли уникална белокаменна чешма с осем чучура, със соколи, за която се предполага, че е строена от майстор Колю Фичето. Потегляне за единствения действащ на Балканите Етнографски музей на открито „Етъра”. Комплексът показва какви са били архитектурата и битът на Габрово и района през втората половина на ХVІІІ в. и началото на ХІХ в. Посещение на музея. Отпътуване за хижа „Бачо Киро”. Настаняване. Посещение на Дряновски манастир „Свети Архангел Михаил”. Манастирът "Св. Архангел Михаил" е основан през Втората българска държава - началото на XII век По време на турското робство манастирът на два пъти е бил разрушаван и ограбван (ХІV и ХVІІ в.), но и бързо възстановяван, за да остане здрава твърдина на българския дух. На сегашното си място е възобновен през 1845 година, когато е построена е малката, вкопана в земята църква "Св. Архангел Михаил". Разглеждане на манастира. Възможност за посещение на пещера „Бачо Киро”. Участие във вечерното богослужение. Свободно време за вечеря. Нощувка.

2 ден

Отпътуване за Велико Търново. Участие в празничното богослужение в катедрален храм „Рождество Богородично”. Посещение на Архитектурно-музеен резерват „Царевец” и църквата „Свети четиридесет мъченици „Царевец” е старопрестолна средновековна крепост, символ на Велико Търново. Крепостта е разположена на хълма Царевец заради господстващото му положение и естествена непрестъпност. Доминиращо място в крепостта заемат дворцовия и патриаршеския комплекс. Църквата „Св. 40 мъченици” е построена и зографисана по волята на българския цар Иван Асен ІІ, в чест на голямата му победа над епирския деспот Теодор Комнин през 1230 г.
Отпътуване за Хасково. Вечерта – пристигане в Хасково.

Included/Excluded

 •  транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус;
 •  една нощувка в хотел „Поп Харитон”
 •  придружител от туроператора;
 •  туристическа застраховка.
 •  разходи от личен характер
 •  входни такси за посещаваните обекти:
 • - Музейна експозиция Дряново – 2 лв. за възрастни;
 • - Музея на розата – 6 лв. за възрастни
 • - АМР „Царевец” – 6 лв. за възрастни
 • - ЕМО „Етъра” - 5 лв. за възрастни

Durations

Няколко дни

Местоположение на тура

ЧЗВ

Срокове и начин на плащане:
 в брой ;
 по банков път.
IBAN: BG87 IABG 7097 1000 1417 01
BIC: IABGSF
International Asset Bank AD Haskovo
• Депозит в размер на 30% от сумата на човек;
• Доплащане до 10 дни преди заминаването

Отзиви

0/5
Not Rated
Базиран на 0 review
Отлично
0
Много добре
0
Средно
0
Лошо
0
Ужасно
0
Показване на 1 -0 от 0 общо

Напишете рецензия

от 61 лв.

Също може да ви хареса